Rumunsko - 3. liga 05/17 15:00 9 CS Sanatatea Cluj v Victoria Carei - View
Rumunsko - 3. liga 05/25 15:00 10 CS Minaur Baia Mare v CS Sanatatea Cluj - View

CS Sănătatea Servicii Publice Cluj, commonly known as Sănătatea Cluj, or simply Sănătatea, is a Romanian professional football club from Cluj-Napoca, Cluj County, Romania, founded in 1986. They currently play in the Liga III.

Fotbalový klub CS Sănătatea Cluj je rumunský fotbalový klub sídlící ve městě Kluž. Byl založen v roce 1933 a v současnosti hraje ve druhé rumunské lize. Své domácí zápasy hraje na stadionu Cluj Arena s kapacitou 30 000 diváků.

Klub se v průběhu své historie několikrát přejmenoval. Původní název byl Juventus Cluj, poté se klub přejmenoval na Dermata Cluj a nakonec na současný název CS Sănătatea Cluj.

CS Sănătatea Cluj vyhrál v roce 1939 rumunský pohár. V evropských pohárech se klub objevil pouze jednou, a to v sezoně 1939/40, kdy vypadl v prvním kole Poháru mistrů evropských zemí s polským klubem Garbarnia Kraków.

V současnosti hraje CS Sănătatea Cluj ve druhé rumunské lize a bojuje o postup do nejvyšší soutěže. Klub má silnou fanouškovskou základnu a je známý svým vášnivým publikem.