Hapoel Sandala Gilboa (Hebrew: הפועל סנדלה גלבוע); Arabic: هبوعيل صندلة جلبوع), is an Israeli football club based in Sandala, in the Gilboa Regional Council. The club is currently in Liga Bet North B division.

History

The club was founded in 2011 and joined Liga Gimel Jerzreel division. In 2013–14, the club finished second in the division, after completing the season without losing a match, and was promoted to Liga Bet North B division, when a vacancy became available. The club finished its first season in Liga Bet in 9th place.

In the cup, the club won the divisional cup in 2012–13, advancing to the sixth round, where it lost to Sektzia Ma'alot-Tashiha.

Hapoel Sandala Gilboa je izraelský fotbalový klub z města Gilboa v severním Izraeli. Klub byl založen v roce 1959 a v současnosti hraje v izraelské druhé lize.

Hapoel Sandala Gilboa vyhrál dvakrát izraelský pohár (v letech 1995 a 1998) a jednou izraelský superpohár (v roce 1995). Je také známý svou silnou mládežnickou akademií, která vychovala mnoho talentovaných hráčů, kteří pokračovali ve hře v izraelské reprezentaci a v evropských klubech.

Domácí zápasy hraje Hapoel Sandala Gilboa na stadionu v Gilboi. Stadion má kapacitu 5 000 diváků a je známý svým živým prostředím a vášnivými fanoušky.